Google Workspace, Google profesyonel üretkenlik araçları koleksiyonu olan G Suite platformunun zamanla evrimleşmiş halidir. G Suite, uzun zamandır kullanılan bir yazılımdır. Bu süre içerisinde insanların çalışma şekillerinde değişiklikler meydana gelmiştir. Bu durumda G Suite de kendini geliştirmek zorunda kalmıştır. Google’ın yaptığı bazı değişikler sonucu Google Workspace markası ortaya çıkmıştır.
Google Workspace, Google’ın aylık abonelik platformu aracılığı ile sunduğu ve içinde Gmail, Dokümanlar, Drive, E-Tablolar, Slaytlar ve Google Sohbet gibi birçok uygulamayı bünyesinde bulunduran, bulut altyapılı bir yazılım hizmetidir. Google tarafından bu araçlar bir çatı altına toplanmıştır.
Google Workspace ile birlikte bu uygulamalar birbirleri ile daha derin bir entegrasyona girmiştir. Bu araçlar arasında geçiş yapmak yerine her şey tek bir merkezde toplanmıştır.
Google Workspace Ne işe Yarar?
Google Workspace içeriğinde, yazılım hizmetinde bulunan tüm araçların ücretsiz sürümleri vardır. Workspace, aynı araç setlerinin premium özelliklerini belirli ücretler karşılığında kullanma olanağı sunar. İsteğe uygun birkaç farklı fiyatlandırma paketi vardır. Bu paketlerde, aboneler için kurumsal düzeyde ihtiyaç duyulan özellikler bulunur. Bu özelliklerden bazıları şunlardır:
- Seçilen pakete göre, kullanıcı başına belirli ya da sınırsız bulut depolama alanı mevcuttur.
- Kullanıcı ekleme veya çıkarma özelliği vardır.
- Görüntülü toplantı, toplantı kaydı ve katılım izleme gibi bir çok hizmeti vardır.
- İki adımlı doğrulama ve tek oturum açma gibi gelişmiş yönetici kontrollerine olanak sağlar.
- Workspace mobil cihaz yönetimi ile hangi uygulamaların etkinleştirileceğine yönetici karar verir.
Google ücretsiz uygulamalarının sunduğu güvenlik protokollerini, Google Workspace bir adım daha öteye taşıyıp şirketlerin güvenliğini maksimum seviyeye çıkartmıştır. İş akışını ve ekip çalışmasını kolaylaştırmayı vaat eden Workspace, bu sayede işinizi yönetmek için daha az zaman harcamanıza olanak tanır.